we've a new website! visit MechDesign.xyz
english
 
news index
 
νέα για αεροδιαστημική, τεχνολογία αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, ρομποτικής, σχεδιασμού και μηχανολογίας

 
Παρακάτω είναι τα νέα όλων των κατηγοριών. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένη κατηγορία από τα links δίπλα.
by IKE 29-Feb-2012 15:43


Αυτή είναι η νέα Ferrari F12, το πιο δυνατό και πιο γρήγορο μοντέλο δρόμου στην ιστορία της εταιρίας. Είναι ο απευθείας αντικαταστάτης της 599 και ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή των πιο πρόσφατων μοντέλων της Ferrari, της 458 και -κυρίως- της FF.

Read more ..
by IKE 27-Feb-2012 22:46


Ερευνητές από το τμήμα δυναμικής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του πανεπιστήμιου του Kyushu αναπτύσσουν ένα νέο είδος ανεμογεννήτριας με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση. Η εφεύρεση τους ονομάζεται Windlens («φακός ανέμου») και εμπερικλείει τον ανεμιστήρα της ανεμογεννήτριας μέσα σε ένα δαχτυλίδι παρόμοιο σε εμφάνιση με αυτό ενός ducted fan.

Read more ..
by IKE 27-Feb-2012 22:44


Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον concept, φτιαγμένο από την ICON1000, μία εταιρία που παράγει ρουχισμό και αξεσουάρ μοτοσικλέτας, ονομάζεται “Magnificent Bastard” και είναι μία ριζικά αλλαγμένη Honda VF1000R. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα της Honda ήταν ένα superbike που παρουσιάστηκε το 1986 αλλά η ICON1000 της άλλαξε δραστικά τον χαρακτήρα.

Read more ..
by IKE 29-Jan-2012 01:03


Το νέο μαχητικόSukhoi T-50 / PAK FA είναι πλέον αρκετά γνωστό αλλά κάθε επίσημο έγγραφο που βγαίνει στην δημοσιότητα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτο. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζουμε ένα έγγραφο ευρεσιτεχνίας της Sukhoi. Αν και δεν αποκαλύπτει κάτι ανατρεπτικό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμα και αν στα περισσότερα σημεία απλώς επιβεβαιώνει εικασίες που έχουν ήδη γίνει. Το έγγραφο αυτό δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό γραφείο ευρεσιτεχνίας μόλις χθες (αν και έχει υποβληθεί περίπου 2 χρόνια πριν). Σε αυτό παρουσιάζεται αναλυτικά η αεροδυναμική διαμόρφωση του PAK-FA, οι επιφάνειες ελέγχου και ο τρόπος λειτουργίας τους αλλά και κάποιες πτυχές του σχεδιασμού του σχετικά με το μικρό ίχνος που παρουσιάζει στα ραντάρ. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και σχήματα.

Read more ..
by IKE 26-Nov-2011 17:44


Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος, το Mars Science Laboratory (MSL) ή αλλιώς ‘Curiosity’ εκτοξεύτηκε σήμερα με έναν πύραυλο Atlas V 541 και είναι ήδη στο δρόμο για τον Άρη. Το όχημα (rover) Curiosity έχει μέγεθος και βάρος ανάλογο ενός μικρού αυτοκινήτου και θα είναι το μεγαλύτερο σκάφος που έχει ποτέ προσεδαφιστεί στον Άρη. Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί μία ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία που όχι μόνο θα επιτρέψει την προσεδάφιση με ασφάλεια αλλά και με ακρίβεια σε ένα ειδικά επιλεγμένο σημείο με μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερα .

Read more ..
by IKE 20-Nov-2011 05:46


Το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ, το ASIMO της Honda απέκτησε νέα έκδοση. Πριν λίγες μέρες, η Honda παρουσίασε το νέο μοντέλο και παράλληλα οργάνωσε μία μικρή επίδειξη των νέων του ικανοτήτων. Παράλληλα ανακοίνωσε και την ίδρυση ξεχωριστού πλέον τομέα ρομποτικής κάτω από το επίσημο όνομα Honda Robotics.

Read more ..
by IKE 11-Nov-2011 11:40


Αυτό ίσως είναι το μέλλον της αυτοβιομηχανίας. Η Tesla Motors ξεκίνησε με το εξαιρετικό αλλά περιορισμένου ενδιαφέροντος Roadster, φτιαγμένο κυρίως από υπο-κατασκευαστές αλλά πλέον μεταμορφώνεται σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρως καθετοποιημένο τμήμα έρευνας, εξέλιξης και γραμμή παραγωγής. Η Tesla Motors (όπως και η συγγενής Space X) εφαρμόζει μεθόδους και αρχές της Silicon Valley στον φαινομενικά κορεσμένο και δυσκίνητο τομέα της βιομηχανίας αυτοκινήτων και με την παραγωγή του Model S από το 2012 ανταγωνίζεται ευθέως τις μεγάλες εδραιωμένες εταιρίες πάντα αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Read more ..
by IKE 28-Sep-2011 14:50


Μπορεί να μοιάζει με κάποια από τις ‘περιπέτειες’ του Top Gear αλλά αυτό το υβρίδιο τροχόσπιτου-βάρκας είναι πραγματικό. Ονομάζεται Sealander και συνδυάζει με πολύ έξυπνο και εύχρηστο τρόπο τις δύο αυτές ιδιότητες.

Read more ..
by IKE 27-Sep-2011 22:43


Ο όμιλος Paramount με έδρα τη Νότιο Αφρική μόλις παρουσίασε ένα νέο μικρό αεροσκάφος που προορίζεται για μία ποικιλία ρόλων που σήμερα εκπληρώνουν πολύ πιο ακριβά αεροπλάνα, ελικόπτερα ή μη-επανδρωμένα αεροσκάφη. Η εταιρία το αποκαλεί ‘επαναστατική εναέρια πλατφόρμα πολλαπλών ρόλων’ και παρόλο που αυτό ακούγεται υπερβολικό το νέο αυτό concept αλλά και η σημασία του για την Ν.Αφρική είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Το Advanced High Performance Reconnaissance Light Aircraft (AHRLAC) περιγράφεται σαν ‘σύστημα εναέριας αναγνώρισης, επιτήρησης και ένοπλης περιπολίας ικανό να υποστηρίξει μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων’.

Read more ..
Επόμενη σελίδα


F1grip
 
vfhost





Κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του robotpig.net εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.
Για αναδημοσίευση οποιοδήποτε τμήματος της ιστοσελίδας απαιτείται έγγραφη άδεια. © robotpig.net