we've a new website! visit MechDesign.xyz
english
 
design news
 
νέα για θέματα βιομηχανικού σχεδιασμού, σχεδιασμού οχημάτων και αρχιτεκτονικής

by IKE 27-Feb-2012 22:44


Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον concept, φτιαγμένο από την ICON1000, μία εταιρία που παράγει ρουχισμό και αξεσουάρ μοτοσικλέτας, ονομάζεται “Magnificent Bastard” και είναι μία ριζικά αλλαγμένη Honda VF1000R. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα της Honda ήταν ένα superbike που παρουσιάστηκε το 1986 αλλά η ICON1000 της άλλαξε δραστικά τον χαρακτήρα.

Read more ..
by IKE 28-Sep-2011 14:50


Μπορεί να μοιάζει με κάποια από τις ‘περιπέτειες’ του Top Gear αλλά αυτό το υβρίδιο τροχόσπιτου-βάρκας είναι πραγματικό. Ονομάζεται Sealander και συνδυάζει με πολύ έξυπνο και εύχρηστο τρόπο τις δύο αυτές ιδιότητες.

Read more ..
by IKE 16-Sep-2011 18:49


Στην ταινία Back to the Future II, o Marty McFly (Michael J.Fox) ταξιδεύει στο έτος 2015 όπου ένα από τα γκάτζετ που συναντά είναι τα παπούτσια Nike MAG τα οποία δένονται μόνα τους και έχουν τα πρωτοποριακά για την εποχή φωτάκια. Τέσσερα χρόνια πριν το πραγματικό έτος 2015, η Nike παρουσίασε μία ειδική έκδοση ρέπλικας του μοντέλου αυτού και με εξαίρεση το αυτόματο δέσιμο (αν και κάποιες σχετικές πατέντες άφηναν υπόνοιες για κάτι τέτοιο) είναι ίδιο ακριβώς με αυτό της ταινίας.

Read more ..
by IKE 16-May-2011 05:59


Θα ήταν μάλλον δύσκολο για κάποιο καταξιωμένο στούντιο ή τμήμα μίας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας να παρουσιάσει ένα τόσο πρωτότυπο και έξυπνο concept σαν το ECCO. Το πολυχρηστικό αυτό όχημα (με επίσημη περιγραφή: “zero-emissions mobile living solution”) είναι ένα από τα 5 project που απαρτίζουν τη σειρά Future Design του σχεδιαστικού στούντιο NAU.

Read more ..
by IKE 05-Apr-2011 00:27


Ακόμα και όσοι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την ταινία TRON:Legacy σίγουρα δεν μπόρεσαν να μην εντυπωσιαστούν από τα γραφικά της και τον συνολικό της σχεδιασμό σαν θέαμα. Κάποια από αυτά δημιουργήθηκαν από τον Joshua T. Nimoy, έναν καλλιτέχνη και σχεδιαστή ο οποίος στη δουλειά του χρησιμοποιεί προγραμματισμό, μαθηματικά και μια ποικιλία λογισμικού. Στην ιστοσελίδα του δημοσίευσε κάποιες πληροφορίες εκ των έσω που δείχνουν τα παρασκήνια του σχεδιασμού και της παραγωγής της ταινίας.

Read more ..
by IKE 09-Mar-2011 01:45


Πίσω από το όνομα του στούντιο Ora-Ïto είναι ο Γάλλος σχεδιαστής Ito Morabito. Ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας με δική του πρωτοβουλία εικονικά concept για γνωστές φίρμες προελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών πιθανών πελατών και καθιερώθηκε στον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού. Σήμερα το portfolio της Ora-Ïto εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα, από σχεδιασμό κοσμημάτων, μέχρι αρχιτεκτονική, ρουχισμό, σχεδιασμό επίπλων, συσκευασίας κ.α.

Read more ..
by IKE 31-Jan-2011 00:55


Αν προτιμάτε το κινητό σας τηλέφωνο απλό και το χρησιμοποιείτε κυρίως σαν τηλέφωνο και όχι σαν φωτογραφική μηχανή, mp3 player, παιχνιδομηχανή ή “internet communication device” τότε σίγουρα θα σας αρέσει το John’s Phone. Είναι μία πολύ απλή αλλά έξυπνα σχεδιασμένη συσκευή που εκτελεί μόνο τον πολύ απλό αυτό ρόλο.

Read more ..
by IKE 15-Dec-2010 16:23


Η ιστοσελίδα designboom.com σε συνεργασία με το ίδρυμα σχεδιασμού της Σεούλ διοργάνωσαν έναν διαγωνισμό με θέμα την σχεδίαση ποδηλάτου. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, 3078 συμμετέχοντες από 88 χώρες υπέβαλαν πολλά καινοτόμα ή εκκεντρικά σχέδια αλλά αυτό που τελικά επικράτησε ήταν το εκπληκτικά απλό ‘Bike 2.0’ από τους Inoda + Sveje, ένα στούντιο με έδρα το Μιλάνο που ιδρύθηκε από τους Kyoko Inoda και Nils Sveje.

Read more ..
by IKE 06-Sep-2010 15:31


Ο Ikuo Maeda είναι επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Mazda εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και το πρωτότυπο Shinari είναι το πρώτο δείγμα της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης της εταιρίας υπό την εποπτεία του. Ο Maeda εργάζεται για την Mazda εδώ και πολλά χρόνια και αντικατέστησε τον Laurens van den Acker ο οποίος πλέον εργάζεται στην Renault. Η σχεδίαση αυτοκινήτων είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία και απαιτούνται πολλά χρόνια έως ότου να φτάσει ένα αυτοκίνητο παραγωγής σχεδιασμένο υπό την νέα ηγεσία στην αγορά. Το Shinari είναι ένα τετράπορτο σεντάν/κουπέ, τομέας πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση Γενεύης το 2011. Δεν υπάρχουν σχέδια για κάποιο παράγωγο μοντέλο παραγωγής, είναι απλώς ένα δείγμα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρίας. Είναι αρκετά ρεαλιστικό και θα μπορούσε χωρίς εκτεταμένες αλλαγές να αποτελέσει βάση για κάποιο κανονικό μοντελο.

Read more ..
Επόμενη σελίδα


F1grip
 
vfhost





Κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του robotpig.net εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.
Για αναδημοσίευση οποιοδήποτε τμήματος της ιστοσελίδας απαιτείται έγγραφη άδεια. © robotpig.net