we've a new website! visit MechDesign.xyz
english
 
backstage blog
 
blog για το robotpig.net

by IKE 05-Oct-2012 17:53


Όπως ίσως θα έχετε παρατηρήσει, το τελευταίο καιρό υπήρξαν πολύ λίγα ποστ και δημοσιεύσεις στο robotpig, υπήρξε όμως λόγος για αυτό. Για πάνω από ένα χρόνο όλοι εμείς πίσω από το Robots association (και το Robots Podcast) δουλεύουμε επάνω σε μία νέα online πλατφόρμα που θα συνδυάσει πολλούς blogger, ερευνητές και ειδικούς με σκοπό να παρέχει την πληρέστερη ενημέρωση και κάλυψη σε ότι έχει να κάνει με το πεδίο της ρομποτικής. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο παρακάτω video.

Read more ..
by IKE 07-Feb-2011 22:49


Αυτή η δημοσίευση είναι μία εκ των έσω ματιά σχετικά με το άρθρο για την νέα Ferrari FF. Το άρθρο αυτό γράφτηκε λίγες μόνο μέρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επίσημων πληροφοριών και φωτογραφιών. Έως και σήμερα μόνο λίγες ακόμα φωτογραφίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και τίποτα περισσότερο. Το άρθρο παρουσιάζει την ιστορία, τον σχεδιασμό αλλά και το σημαντικότερο τις κατά πάσα πιθανότητα τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος τετρακίνησης της FF.

Read more ..
by IKE 02-Feb-2011 01:16


Η ρομποτική είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό μέρος του Robotpig και όπως ίσως έχετε μαντέψει ένα ισχυρό προσωπικό ενδιαφέρον. Ένα από τα πιο αξιόλογα και διδακτικά website που παρακολουθώ είναι το robotspodcast.com του οποίου πρόσφατα έγινα μέλος. Το Robotspodcast παρουσιάζει κάθε δύο εβδομάδες podcast (κλίπ ήχου, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε mp3) με συνεντεύξεις και αναλύσεις για θέματα ρομποτικής. Πρόσφατα δημιουργήθηκε και μία νέα κατηγορία νέων σε συνεργασία με την ιστοσελίδα robots.net. Εγώ θα συνεισφέρω δημοσιεύσεις στα νέα και κάποιες από αυτές (όπως ο ρομποτικός βραχίονας του DLR) θα παρουσιάζονται και εδώ.

Read more ..
by IKE 22-Dec-2010 20:41


Το τρίτο και τελευταίο μέρος της ανασκόπησης για την χρονιά που πέρασε είναι αφιερωμένο στους επισκέπτες του robotpig.net. Όπως φαίνεται και στον χάρτη η πρώτη χώρα είναι με διαφορά η Ελλάδα από όπου προήλθε το 52,5% των επισκεπτών. Η δεύτερη χώρα προέλευσης είναι οι ΗΠΑ, τρίτη η Μ. Βρετανία και η έκπληξη είναι στην τέταρτη θέση όπου βρίσκεται η Ιαπωνία.

Read more ..
by IKE 14-Dec-2010 01:12


Αυτό είναι το δεύτερο μέρος της μικρής ανασκόπησης στη χρονιά που πέρασε, μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος σχετικά με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εδώ .

Read more ..
by IKE 02-Dec-2010 23:25


Τον ερχόμενο Απρίλιο το robotpig.net θα κλείσει 6 χρόνια (!) από την στιγμή που πρωτο-ανέβηκε online, η επέτειος του ενός χρόνου της σημερινής του μορφής όμως συμπληρώνεται σε λίγες μέρες. Η δημοσίευση αυτή είναι η πρώτη μιας μικρής σειράς στην οποία θα γίνει μία μικρή ανασκόπηση, εδώ αρχικά ως προς το περιεχόμενο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα. Για όσους επισκέπτονται πρώτη φορά την ιστοσελίδα μας (αλλά έχουν αρκετή περιέργεια για να διαβάζουν το Blog αυτό!) οι βασικές κατηγορίες (έως τώρα έστω) είναι τα νέα, με σχετικά μικρές σε έκταση δημοσιεύσεις, τα άρθρα με πολυσέλιδες αναλύσεις και τα blog. Υπάρχει ακόμα και το forum το οποίο εξετάζουμε ξεχωριστά.

Read more ..
by IKE 08-Sep-2010 23:35


Αυτό είναι ένα σύντομο ποστ για την παρουσίαση του νέου αυτού blog. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις εσωτερικές διεργασίες της ιστοσελίδας αλλά και την διαδικασία και το ‘παρασκήνιο’ πίσω από τις δημοσιεύσεις, τα άρθρα και άλλα θέματα. Το Robotpig.net είναι online εδώ και κάποια χρόνια, ξεκίνησε το 2006 και αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει σε αναγνωσιμότητα και αναγνώριση. Είναι κατά κύριο λόγο ένα προσωπικό project με την επιπρόσθετη και πολύτιμη βοήθεια κάποιων φίλων. Η ιστοσελίδα εξελίσσεται πιο πολύ με συγκεκριμένα βήματα παρά σταδιακά και μέσα στις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζουμε μία εκτεταμένη ανανέωση.

Read more ..
Επόμενη σελίδα


F1grip
 
vfhost





Κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του robotpig.net εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.
Για αναδημοσίευση οποιοδήποτε τμήματος της ιστοσελίδας απαιτείται έγγραφη άδεια. © robotpig.net