we've a new website! visit MechDesign.xyz
english
 
automotive news
 
νέα για τεχνολογία αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, motorsports, Formula 1, GT κ.α.

by IKE 29-Feb-2012 15:43


Αυτή είναι η νέα Ferrari F12, το πιο δυνατό και πιο γρήγορο μοντέλο δρόμου στην ιστορία της εταιρίας. Είναι ο απευθείας αντικαταστάτης της 599 και ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή των πιο πρόσφατων μοντέλων της Ferrari, της 458 και -κυρίως- της FF.

Read more ..
by IKE 11-Nov-2011 11:40


Αυτό ίσως είναι το μέλλον της αυτοβιομηχανίας. Η Tesla Motors ξεκίνησε με το εξαιρετικό αλλά περιορισμένου ενδιαφέροντος Roadster, φτιαγμένο κυρίως από υπο-κατασκευαστές αλλά πλέον μεταμορφώνεται σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρως καθετοποιημένο τμήμα έρευνας, εξέλιξης και γραμμή παραγωγής. Η Tesla Motors (όπως και η συγγενής Space X) εφαρμόζει μεθόδους και αρχές της Silicon Valley στον φαινομενικά κορεσμένο και δυσκίνητο τομέα της βιομηχανίας αυτοκινήτων και με την παραγωγή του Model S από το 2012 ανταγωνίζεται ευθέως τις μεγάλες εδραιωμένες εταιρίες πάντα αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Read more ..
by IKE 19-Aug-2011 00:35


Άραγε έχει έρθει η ώρα που τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα αποτελούν συνηθισμένο θέαμα? Η Better Place ίσως να είναι αποφασιστικός παράγοντας. Η μικρή αυτή εταιρία από το Ισραήλ ιδρύθηκε πριν 4 χρόνια από τον Shai Agassi και έχει ήδη γίνει πολύ σημαντικός φορέας στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) με σημαντικές συνεργασίες και φιλόδοξους στόχους. Η πρότασή της είναι η ενσωμάτωση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον τρόπο ζωής και στις υποδομές μιας πόλης ή και μιας ολόκληρης χώρας. Προωθούν την ηλεκτροκίνηση όχι σαν ένα συμπλήρωμα ή εναλλακτική πρόταση αλλά με σκοπό την πλήρη αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Read more ..
by IKE 31-Mar-2011 22:49


Το Mono είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για τον δρόμο ή την πίστα και αποτελεί το πρώτο project της BAC, μίας καινούριας εταιρίας που απαρτίζεται από μία μικρή ομάδα έμπειρων μηχανικών και σχεδιαστών. Το όνομά του προέρχεται από κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης που φιλοξενεί τον οδηγό χωρίς χώρο για άλλους επιβάτες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ εντυπωσιακά και φιλοδοξεί να πάρει την θέση του στην αγορά των πολύ εξειδικευμένων υπερ-ελαφρών σπορ αυτοκινήτων κυρίως για χρήση πίστας.

Read more ..
by IKE 28-Jan-2011 17:51


Η Ferrari είναι η πρώτη ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιό της για το 2011 σήμερα στο Μαρανέλλο. Η νέα F150 αποτελεί συνέχεια της περσινής F10 με όλες τις αλλαγές που επιβάλλουν οι νέοι κανονισμοί. Όπως συνηθίζεται στην F1 οι παρουσιάσεις σε αυτή τη φάση της σαιζόν έχουν μονοθέσια με απλοποιημένα ή περσινά αεροδυναμικά πακέτα, πολλά θα αλλάξουν μέχρι τον πρώτο αγώνα. Τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όμως της F150 βρίσκονται στο εσωτερικό της.

Read more ..
by IKE 13-Dec-2010 00:38


Αυτό είναι το νέο Audi R18 με το οποίο η εταιρία θα διεκδικήσει την 10 η νίκη της το στον 24ωρο αγώνα του Man το 2011. H Audi επιστρέφει στην διαμόρφωση του κλειστού κόκπιτ, μετά το R8C του 1999 και το το EXP Speed 8 της θυγατρικής ομάδας της Bentley. Οι τελευταίοι κανονισμοί με τις μειώσεις στον μέγιστο επιτρεπόμενο κυβισμό ευνοούν τα κουπέ αμαξώματα σε σχέση με τα ανοιχτα μιας και τα περίπου 150 λιγότερα άλογα που θα αποδίδουν οι κινητήρες κάνουν την μείωση της οπισθέλκουσας πιο σημαντική από ποτέ. Το νέο R18 ακολουθεί την τάση για downsizing που ακολουθεί η εταιρία τα τελευταία χρόνια στα αγωνιστικά της και χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο diesel V6. Το προηγούμενο R15 χρησιμοποιούσε έναν V10 ενώ τα R10 (το πρώτο ντίζελ που κέρδισε το Le Mans) αλλά και τα 908 που νίκησαν το 2009 χρησιμοποιούσαν V12.

Read more ..
by IKE 05-Dec-2010 02:18


Πριν εννέα μήνες η Audi παρουσίασε το τρίτο πρωτότυπο e-tron, το οποίο ήταν βασισμένο στο μικρό A1. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο πρωτότυπα e-tron αυτό ήταν εξοπλισμένο και με μηχανή εσωτερικής καύσης για επέκταση της αυτονομίας του (range extender). Το A1 e-tron είχε παρουσιαστεί από τότε από εμάς εδώ. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του project αυτού είναι ο συγκεκριμένος κινητήρας ο οποίος είναι ένας μικρός Βάνκελ με έναν ρότορα, εξελιγμένος από την Αυστριακή AVL.

Read more ..
by IKE 22-Oct-2010 01:24


Αν κάποιος θέλει να δει γιατί η Honda ασκεί τόσο μεγάλη έλξη σε όσους ασχολούνται με την αυτοκίνηση δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά σε ένα από τα μικρότερα μοντέλα της εταιρίας, το Honda Beat του 1991. Το μικρό αυτό αυτοκινητάκι εμπεριέχει όλες τις αξίες, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιοτροπίες που έδωσαν στην Honda την φήμη της. Το Beat είναι ένα διθέσιο roadster του οποίου ο 3κύλινδρος τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς. Το μέγεθος και η απόδοσή του ορίζονται από την κατηγορία Κ της ιαπωνικής νομοθεσίας που δίνει φορολογικά και ασφαλιστικά πλεονεκτήματα σε αυτοκίνητα μήκους μικρότερου των 3.3μ με κινητήρα έως 660κ.εκ και απόδοση έως 64 άλογα (το 1998 το όριο μήκους αυξηθηκε στα 3.8μ). Μόλις ένα χρόνο πριν η Honda είχε παρουσιάσει το επαναστατικό NSX και το Beat πέραν της εξωτερικής ομοιότητας διατηρούσε την γενική ιδέα του μεγαλύτερου μοντέλου, προσαρμοσμένη στο μέγεθος και τον ρόλο του.

Read more ..
by IKE 18-Jul-2010 17:13


Αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγώνα MotoGP στο Sachsenring στη Γερμανία η πάντα καινοτόμος αγωνιστική ομάδα της Ducati συμμετέχει με την Ducati GP10 που για πρώτη φορά θα έχει ένα νέο φαίρινγκ με δύο μικρά πτερύγια πίσω ακριβώς από τον εμπρός τροχό. Σύμφωνα με την Ducati Corse το νέο φαίρινγκ μειώνει τις σούζες λόγω των έντονων ανωμαλιών στο οδόστρωμα της πίστας. Για το πώς ακριβώς τα πτερύγια αυτά εχουν τη συγκεκριμένη επίδραση διαβάστε την μικρή ανάλυση παρακάτω.

Read more ..
Επόμενη σελίδα


F1grip
 
vfhost





Κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του robotpig.net εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.
Για αναδημοσίευση οποιοδήποτε τμήματος της ιστοσελίδας απαιτείται έγγραφη άδεια. © robotpig.net